Optzeci şi nouă de persoane au contractat febră galbenă în ultimele săptămâni în Coasta de Fildeş, în mare parte la Abidjan, iar unul dintre pacienţi a decedat, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de AFP.

„Cazuri confirmate de febră galbenă au fost depistate în Coasta de Fildeş, în principal în districtul autonom Abidjan. În total, au fost înregistrate 89 de cazuri, dintre care un deces”, a precizat ministerul ivorian. „Epidemia a fost raportată la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)”, se afirmă în acelaşi comunicat oficial.

În acest context, Ministerul Sănătăţii recomandă „persoanelor nevaccinate să se imunizeze împotriva febrei galbene”.

„Această epidemie apare în contextul epidemiei de febră denga din Abidjan”, a subliniat ministerul citat. „Febra denga şi febra galbenă sunt boli virale, transmise de acelaşi ţânţar. Măsurile puse în aplicare pentru a face faţă febrei denga sunt valabile şi pentru epidemia de febră galbenă”, a declarat acelaşi minister.

La începutul lunii iunie fuseseră raportate 130 de cazuri de febră denga şi două decese, iar ulterior autorităţile au lansat o campanie amplă de combatere a ţânţarilor.

mai mult la :  www.agerpres.ro

Lasă un răspuns